Vypadok obrazu z PS4 PRO.

Diskusiu 'Pomoc' začal giermo18, 1 Dec 2018.

  1. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    Zdravim, mam najnovsiu PS4 PRO (rev.7200) avsak mam urcity problem a neviem zistit v com moze byt problem. Ked hram spidermana raz za cas nabehne cierna obrazovka, akoby odpojilo HDMI na 3sekundy a hra nabehne znova. Stalo sa mi to asi 2-3krat, pricom som odohral asi 5hodin. Mal som video vystup v konzole nastaveny na automaticky aj som skusal prestavit len na 2160 RGB ako som nasiel na americkych forach a nepomohlo. Kupil som Premium HDMI kabel 2.0, takze netusim, ci by to mohlo byt zlym kablom. Ked som mal PS4 tak mi to na TV nerobilo, no pouzival som iny HDMI kabel, no nezdas a mi to. Stretol sa niekto a tym problemom? Dakujem za kazdu radu, ci postreh.
     
  2. poty

    poty
    Expand Collapse
    Zlatý člen
    Zlatý člen

    Registroval sa:
    3 Jún 2012
    Príspevkov:
    747
    Páči sa:
    417
    Hoď tam ten origo hdmi kabel.
     
    Oze_G sa to páči.
  3. radosquo

    radosquo
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    8 Mar 2015
    Príspevkov:
    62
    Páči sa:
    24
    Mal som rovnaky problem na 2160RGB. Prepol som na 2160YUV a preblikavanie prestalo.
     
  4. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    Problem je, ked natvrdo nastavim 2160YUV pridem o HDR, musim to mat teda automaticky.

    Poty, nahodil som tam origos kabel od konzoly, tak uvidime.
     
  5. MaraKosice

    MaraKosice
    Expand Collapse
    Gamer

    Registroval sa:
    23 Nov 2010
    Príspevkov:
    200
    Páči sa:
    21
    Ahojte, ja mám ten istý problém, mám originál kábel a nastavené veci na automaticky, a robí mi to pri každej hre, ale väčšinou iba raz na začiatku. Nejak som to zatiaľ neriešil.

    [​IMG]
     
  6. peto.vac

    peto.vac
    Expand Collapse
    Gamer

    Registroval sa:
    13 Aug 2014
    Príspevkov:
    170
    Páči sa:
    5
    Skus iny kabel,ak mas doma
     
  7. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    Tak zmenil som nastavenie hracskeho rezimu v telke z auto na zapnuty, upravil som motion plus nastavenia a v konzole nastavol natvrdo 2160p RGB a facha to zatial dobre s origo kablom :) .
     
    peto.vac sa to páči.
  8. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    Tak casom sa to zacalo dodrbavat zas a znova. Kadetade hladam o tomto probleme informacie a podla vsetkeho to musi byt HDMI kabel. Ked vyuzivate HDR, tak potrebujete kabel s dobrou priepustnostou dat. HDMI 2.0 ma 18Gb/s a nove HDMI 2.1 podporuje priepustnost az 48Gb/s. Podla vsetkeho je prechod na 2.1 mozny aj updateom firmware konzoly, nakolko to spravil aj microsoft s xbox x. Takze ja sa modlim za podobny krok od sony s ps4 pro. Nasiel som na alze kabel Roline HDMI 2.1 s priepustnostou 48Gb/s , nahodou ho niekto nevyskusal? Je tam spatna kompatibilita aj s HDMI 2.0, takze by to mohlo pomoct. Neskusal ho uz niekto? Stoji 2m 18,9€.
     
  9. peto.vac

    peto.vac
    Expand Collapse
    Gamer

    Registroval sa:
    13 Aug 2014
    Príspevkov:
    170
    Páči sa:
    5
    Kup,vyskusaj a ked nebude dobry,do 14 dni vrat bez udania dovodu
     
  10. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    Tak chlapci kupil som ten HDMI kabel 2.1 a vysledok? Chvila napatia ... nepomohlo :D ... Uz ma z toho fakt drbne ako SONY kasle na zakaznikov a absolutne to neriesi. Ved na internete je toho kopec, vacsina v kombinacii Samsung 4k TV a nejake Vizio este sa spomina, skusal som aj vypnut HDCP a bolo to popravde este horsie. Uz fakt neviem co s tym robit, ale neskutocne ma to stve. Zacinam rozmyslat nad Xboxom One X lebo ma to uz prestava bavit.
     
  11. EviL

    EviL
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    2 Mar 2012
    Príspevkov:
    858
    Páči sa:
    627
    Skus vypnut hdr rezim v konzole
     
  12. giermo18

    giermo18
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    30 Aug 2014
    Príspevkov:
    30
    Páči sa:
    8
    A naco som si potom kupoval PS4 PRO ??? Zeby som hral hry na 1080p, pripadne bez HDR? Ved to dokaze klasicka PS4 bez problemov 1080p s funkcnym HDR a za 2/3 cenu oproti PRO kurnik ...

    Ako EviL neber to prosim tak, ze na teba utocim, to vonkoncom nie, dakujem ti za radu, ja som len neskutocne vytoceny, ze clovek musi robit ustupky aby mu vobec konzola fungovala a to sposobom, ze si povypina dolezite funkcie, ktore vyrobca standardne deklaruje.

    Je to konzola na hranie hier v 4K a s podporou HDR. Tak to ma sakra aj fungovat a nie 2 roky sa konzola vo velkom predava a stale ten isty problem a to mam aj najnovsiu reviziu konzoly s RDR2 hrou + nova 4K telka Samsung
    UE55NU8002. Je to hanba a pre mna osobne velke sklamanie. 3 mesiace odkedy PS4 PRO mam len hladam riesenie a modlim sa za aktualizaciu co to vyriesi a nic.
     
    #12 giermo18, 21 Feb 2019
    Naposledy upravil: 25 Feb 2019
  13. peto.vac

    peto.vac
    Expand Collapse
    Gamer

    Registroval sa:
    13 Aug 2014
    Príspevkov:
    170
    Páči sa:
    5
    Skus vypnut ten HDR rezim,uvidis ci to pomoze (ak ano,reklamuj konzolu)

    Skus zobrat len konzolu a ovladac ku kamosovi co ma plejko a skus hrat unho

    "pozicaj" si konzolu napr. z Alzy na par dni a vyskusaj ju,ak bude rovnaky problem,problem je u teba.Ak nie,reklamuj svoju konzolu a pozicanu vrat

    Telka co si kupil nic moc,moja FULL HD 48" bola drahsia.Ak si ju kupoval koli HDR a plejku mal si sa radsej poobzerat po Sony,maju lepsie doladene HDR,kedze oni s tym prisli na trh.
     

Zdielať túto stránku