Remake The Last of Us Part I bol oficiálne potvrdený na Summer Game Fest. PlayStation 5 hráči si ho budú môcť kúpiť od 2. septembra 2022. Neskôr sa dostane aj na PC. Remake ponúkne krajší vizuál, moderný gameplay, vylepšené ovládanie a viac možností nastavenia prístupnosti. Efekty, prieskum a boj boli taktiež značne vylepšené. Nebude chýbať ani podpora 3D zvuku, haptickej odozvy a adaptívnych triggerov. Súčasťou remaku je aj DLC Left Behind. The Last of Us Part I vyjde v štandardnej edícii (79,99€) a The Digial Deluxe verzii (89,99€) s in-game bonusmi. Spomenutý bol aj multiplayerový režim Factions, ktorý sa však rozrástol a už nie je režimom ale samostatnou standalone hrou. Tvorcovia zverejnili len jeden koncept a oznámili, že viac noviniek sa dozvieme až budúci rok.
fuu, necakal som cenu 80e, ale aj tak raz pojdem do toho,, hral som original, remaster, tak dam aj remake
Som zvedavý či tam Druckmann urobí nejaké jemné príbehové zmeny v detailoch, alebo čo sa týka cutscén tak to bude 1:1 len v lepšej grafike. Cena inak úplne mimo, keďže ja som to kupoval dávno, dávno v 2016 priamo z PSN za 20 eur a tento remake, je síce technická prerábka, ale nie je to vývoj hry od nuly. Kopec asetov už majú, dialógy a hudbu detto, čiže... Čakal by som polovicu. Ale tak... je to silná IP a v kríze sa ukazuje, že ľudia majú viac peňazí a iba frflú, tak spoločnosti to využívajú.
Pokiaľ si pamätám, tak v core hre keď sa dostali do toho mesta, kde býval ten tučko, tak v jednom domci bol rozbitý automat s hrou a Eliša povedala, že to pozná, lebo jej to povedal "friend". V češtine to preložili ako kamarát v mužskom rode, v angličtine tuším nikdy nepoužila he/she. Potom v DLC z toho bola tá lesbická kamarátka, tak možno bude chcieť Elišu nejako zlezbiť viac už aj v základe.