Pridané Ako presunúť dáta z PS4 do PS4 Pro?

Diskusiu 'Pomoc' začal Anatol333, 10 Nov 2016.

  1. Anatol333

    Anatol333
    Expand Collapse
    PlayStation Expert

    Registroval sa:
    17 Mar 2015
    Príspevkov:
    1 496
    Páči sa:
    1 272
    30225301113_27b294d90a_o.png
    Sony zverejnilo jednoduchý návod, ako si poradiť s presunom všetkých vašich hier, údajov a nastavení z jednej konzoly na druhú. Ak ste si spravili predčasné Vianoce a čaká vás pod televízorom PS4 Pro, tento návod sa vám určite zíde.

    Na nasledujúcich riadkoch sa dozviete ako presunúť všetky vaše hry, údaje a nastavenia. Budete potrebovať stabilné pripojenie na internet a mať obidve konzoly zapnuté. Okrem toho si pripravte sieťový kábel (nie je súčasťou balenia PS4 ani PS4 Pro).

    1. Skontrolujte si verziu systému
    • Systém v oboch konzolách by mal byť minimálne vo verzii 4.0 a vyššie. Ak nie ste si istý verziou, chodťe do "Settings". Tam nájdite položku "System Software Update."
    2. Pripojte obe konzoly k internetu a prihláste sa na svoj PSN účet
    • Musíte mať zapnuté obe konzoly, ale stačí ak bude k televízoru pripojená len vaša PS4 Pro. Obe konzoly musia byť pripojene k vašej domácej internetovej sieti pomocou LAN alebo Wi-fi.
    • Prihláste sa na svoj účet na novej PS4 Pro a všetko sa môže začať.
    3. Pripravte si svoje dáta
    • Keď budete mať všetko hotové, PS4 Pro automaticky rozpozná, že sa svojim účtom prihlasujete na novú konzolu a opýta sa vás, či chcete začať s presunom dát zo svojej starej konzoly do novej.
    • Potvrďte na obrazovke začiatok presunu dát a následne stlačte a držte tlačidlo zapnutia (Power) na svojej starej PS4 (držte ho do kým nezačujete pípnutie). Tým pripravíte údaje na presun.
    30225301113_27b294d90a_o (1).png
    30225301423_874e6aaa44_o.png

    4. Spojte obe konzoly LAN káblom
    • Spojte obe konzoly pomocou LAN káblu a portu na ich zadnej strane. Alebo môžete každú konzolu spojiť samostatne s vašim LAN routrom (v tomto prípade budete potrebovať dva LAN káble)
    30860902295_895becbd00_o.png
    5. Vyberte si dáta, ktoré chcete presunúť
    • Teraz si musíte vybrať dáta, ktoré chcete aby sa vám presunuli do novej PS4 Pro. Môžete si vybrať jednotlivé aplikácie a hry (alebo jednoducho presunúť úplne všetko). Rovnako tak si môžete vybrať, ktoré uložené pozície v hrách sa vám presunú. Presunúť môžete aj obrázky, videá, témy a nastavenia.
    • Po tomto výbere sa vám ukáže koľko voľného miesta vám ostane na disku novej konzoly a ako dlho bude presun dát približne trvať.
    30744546222_1acb6bdd07_o.png
    6. Aktivujte si novú konzolu ako svoj primárny systém
    • Na konci tohto procesu sa vás systém opýta, či chcete aktivovať novú konzolu, ako svoj primárny herný systém. To vám umožní automatické sťahovanie aktualizácií a zálohovanie uložených pozícií na váš PS Plus účet. Samozrejme ak zdieľate účty, tak vás táto otázka nemusí zaujímať.
    Čo môžete presunúť z PS4 do PS4 Pro?
    • Všetky herné dáta, stiahnuté hry z PS Store, inštalácie z diskov a všetky uložené pozície z hier.
    • ľubovolný adresár
    • ľubovolný obrázok a video
    • všetky synchronizované trofeje s vašim profilom
    • všetky odoslané a prijaté správy s vašimi PSN kamarátmi
    • profilové dáta ľubovolného profilu, ktorý bol niekedy prihlásený na vašej starej PS4
    Čo nemôžete presunúť z PS4 do PS4 Pro?
    • nemôžete presunúť žiadne heslá (PSN, Netflix, Amazon atď.) Tieto heslá musíte opäť zadať pri prihlásení sa k vybratej aplikácií alebo profilu.
    • nemôžete presunúť profilové dáta z profilu, ktorý nikdy nebol prihlásený na vašej starej PS4 (logické)
    • nemôžete presunúť trofeje, ktoré neboli zosynchronizované s vašim profilom
    Ak ste spravili všetko podľa tohto návodu, tak vám gratulujeme k úspešnému presunu všetkých vami vybratých dát zo starej konzoly na novú.




     
    #1 Anatol333, 10 Nov 2016
    Naposledy upravil moderátor: 10 Nov 2016
    Marek Hladký, majkoveda a benco666 sa to páči.
  2. Oze_G

    Oze_G
    Expand Collapse
    Platinový člen
    Platinový člen

    Registroval sa:
    7 Sep 2011
    Príspevkov:
    1 582
    Páči sa:
    2 268
    Hmm ale prv skusim vymeniť disk :)
     
  3. begbeee_svk

    begbeee_svk
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    29 Jan 2015
    Príspevkov:
    805
    Páči sa:
    594
    Paráda.
     
  4. Oze_G

    Oze_G
    Expand Collapse
    Platinový člen
    Platinový člen

    Registroval sa:
    7 Sep 2011
    Príspevkov:
    1 582
    Páči sa:
    2 268
    btw ked tam das stary disk tak ti nepojde lebo ze vraj je to nejako zakodovane
     
  5. begbeee_svk

    begbeee_svk
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    29 Jan 2015
    Príspevkov:
    805
    Páči sa:
    594
    pojde ti ale hned ho sformatuje
     
  6. EDONIS666

    EDONIS666
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    4 Aug 2010
    Príspevkov:
    59
    Páči sa:
    38
    akykolvek HDD ktory vlozis do PS4 alebo PS3 bude automaticky naformatovany pre danu konzolu a je jedno ci je to HDD z notebooku alebo z inej konzoly.
    naco by si vymienal stary 500 GB HDD za novy 1TB HDD ktory mas v PS4 PRO?
    Jedine ze si investoval do 2TB SSD - cena 1000 eur a viac.
     
  7. begbeee_svk

    begbeee_svk
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    29 Jan 2015
    Príspevkov:
    805
    Páči sa:
    594
    no napriklad ja mam 2TB disk a rad by som ho dostal do Pro :)
     
  8. EDONIS666

    EDONIS666
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    4 Aug 2010
    Príspevkov:
    59
    Páči sa:
    38
    musis si zalohovat save hier na USB alebo na online ulozisko PS+ a nezabudni si overit emailovu adresu a heslo a potom HDD vymenis a prihlasis sa na svoj ucet. ten obsah ktory mas na tom 2TB HDD sa ti zmaze tak budes musiet znova vsetky hry a udate natiahnut na tvoj 2TB HDD. INA CESTA NENI.
     
  9. begbeee_svk

    begbeee_svk
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    29 Jan 2015
    Príspevkov:
    805
    Páči sa:
    594
    jj v podsatte ich budem musiet stiahnut na nanovo
     
  10. EDONIS666

    EDONIS666
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    4 Aug 2010
    Príspevkov:
    59
    Páči sa:
    38
    PRESNE TAK. ak mas opticky internet aspon s rychlostou 100 a viac tak nebude to trvat az tak dlho a vzdy to mozes nechat stahovat pocas spanku v rest mode.
     
  11. Tom-92

    Tom-92
    Expand Collapse
    PlayStation Expert

    Registroval sa:
    6 Mar 2014
    Príspevkov:
    1 115
    Páči sa:
    1 986
    tuto si dovolím ti trochu oponovať lebo pri vysokých rýchlostiach tvojho netu to stanovanie už nezávisí ani tak od neho ako od Sony a ich super špičkových serverov... Mam 100Mbit net a viac ako 30Mbit mi to ide len veľmi zriedka a to počas "špičky" to ide tak 10Mbit... a nie neni problem u mna nakoľko PC mi ťahať dokáže v rovnakých chvíľach ťahať plnou rýchlosťou . :)
     
    XXMarekXX sa to páči.
  12. EDONIS666

    EDONIS666
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    4 Aug 2010
    Príspevkov:
    59
    Páči sa:
    38
    samozrejme ze servery maju obmedzenia to je bez diskusije.
    dnes som stahoval BETA STEEP - 25 GB velkost za 35 min. mi to stiahlo. videl som tam medzi 12 az 15 MB/s, mam optiku 150Mb/s a max. stahovanie je 18 MB/s tak mi to stahuje do PS4 skoro na max. a ktomu mam este dalsie zariadenia pripojene.
     
  13. Tom-92

    Tom-92
    Expand Collapse
    PlayStation Expert

    Registroval sa:
    6 Mar 2014
    Príspevkov:
    1 115
    Páči sa:
    1 986
    neviem píšem len svoju skúsenosť resp skúsenosť ľudí s ktorými som o tom debatoval a tiež majú podobný "problém"... možno si mal šťastie na nevyťažený server zrovna.... ako nehovorim ze mi to naplno este nešlo/nejde ale 80-90% casu sa to hýbe okolo tých 30Mbit, čo ma veľmi neteší nakoľko ten potenciál toho internetu využijem akurat na PC. . . . dokonca je o tom dosť článok aj na nete, ako keby malo sony nejaký "LOCK" na rýchlosti
     
    XXMarekXX sa to páči.
  14. EDONIS666

    EDONIS666
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    4 Aug 2010
    Príspevkov:
    59
    Páči sa:
    38
    ja to tiez netusim mozno mas pravdu ze to maju uzamknute na nejaku rychlost uploadu na ich serveroch vazne netusim.
    tak ako som uz visie pisal stahujem do ps4 10 az 15 MB/s pravidelne. chce sa to opytat ludi ktory maju optiku 300+ ako im to stahuje do konzoly.
     
  15. VikThor44

    VikThor44
    Expand Collapse
    PlayStation Expert

    Registroval sa:
    10 Mar 2016
    Príspevkov:
    1 280
    Páči sa:
    764
    Preboha 2TB SSD 1000€??? Tak som dorozmýšlal nad ním :D
     
  16. Soky999

    Soky999
    Expand Collapse
    Gamer

    Registroval sa:
    8 Apr 2014
    Príspevkov:
    147
    Páči sa:
    159
    SSD: 512GB stoji 130 eur, 750GB stoji 180eur, 1 TB 250eur, 2TB 600 eur
    HDD 2,5palca: 1TB 60 eur, 2TB 107eur, 3TB 150eur,4 TB 210eur, 5TB 240eur
    SSHD: 1 TB 90 eur, 2 TB 130eur
    ceny z Alzy...ja osobne mam SSHD 1TB a staci mi, aj nacitavanie hier a start konzoly je dost rychly
     
    VikThor44 sa to páči.
  17. VikThor44

    VikThor44
    Expand Collapse
    PlayStation Expert

    Registroval sa:
    10 Mar 2016
    Príspevkov:
    1 280
    Páči sa:
    764
    Ďakujem pekne ušetril si mi prieskum (y)
     
  18. begbeee_svk

    begbeee_svk
    Expand Collapse
    Herný guru

    Registroval sa:
    29 Jan 2015
    Príspevkov:
    805
    Páči sa:
    594
  19. Tony

    Tony
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    23 Okt 2012
    Príspevkov:
    19
    Páči sa:
    29
    Prosim ta ty čo blúzniš jakých 1000 eur? ved som ho pred rokom kupoval za sto eur
     
  20. zexheell

    zexheell
    Expand Collapse
    Zelenáč

    Registroval sa:
    8 Dec 2014
    Príspevkov:
    63
    Páči sa:
    45
    jedna otazocka, aj to ma nejaky realny vplyv na chod hier pri tych ssd diskoch ? na multiplayeru asi nie, load hry je sice rychli, ale caka sa na ostatnych hracov aj tak.. no single player a loady by mohli byt zaujimave :) skusenosti?
     

Zdielať túto stránku